Presseomtale

Ulla måtte ikke se sin mor: Så fandt hun selv en løsning

29. maj, 2020

Civilingeniør Ulla Thomsen ville ikke acceptere, at hun hverken kunne se eller tale direkte med sin mor, så hun byggede en smart samtaleboks, der gjorde begge dele muligt. Nu vil hun give alle landets ældre samme mulighed.
Læs artiklen på ida.dk her

Karantæne på P3

1. maj, 2020

Kathrine og Mathias starter udsendelsen ud med at snakke med civilingeniør, Ulla Thomsen, som har opfundet en samtaleboks, så hun kan besøge sin mor på plejehjem og sidde tæt på hende og snakke. Vi laver P3-tegner, laver et hørespil og finder ud af, hvad Erik han kigger på, som vi skal gætte.
Hør udsendelsen her

Datter opfinder samtaleboks, så hun kan tale med sin mor på plejehjem

29. april, 2020

I samtaleboksen er der indbygget et ventilationsanlæg, hvorfra der blæser en filtreret luftstrøm forbi næsen på hver person. Coronavirussen har ført mange uventede udfordringer i dagligdagen med sig. En af dem er, hvordan man kan holde kontakten med et familiemedlem på plejehjem, når et fysisk besøg er udelukket.
Se videoen på TV2

Ulla har fundet løsningen: Smart samtaleboks gør det muligt at besøge familie på plejehjem

29. april, 2020

En samtaleboks bestående af plexiglas og et ventilationsanlæg har gjort det muligt for pårørende at besøge deres kære på plejehjem uden fare for at smitte med coronavirus. På Tornbjerg Friplejehjem i Odense er boksen allerede i brug.
Læs hele artiklen på fyens.dk

Ekspert: Corona-sikker samtalevæg til plejehjem kan bygges billigt

22. april, 2020

Nemt og billigt for kommuner at bygge sikre samtalebokse eller samtalevægge, så ældre på plejehjem kan mødes med pårørende uden risiko for coronasmitte. ”Det er bare med at komme i gang”, lyder det fra ældreorganisation.
Læs hele artiklen på fagligsenior.dk