Løsninger til fremtiden

Stadig behov for mere kontakt

Det er smerteligt at være vidne til de afsavn, den ensomhed og de frustrationer som har præget mange af landets beboere og deres pårørende i tiden efter den delvise nedlukning af samfundet. Det er ikke et velfærdssamfund værdigt, at mange lever den sidste del af deres liv under disse forhold. Det er sandsynligt, at de fleste af landets nuværende plejehjems beboere er væk før Corona begrænsninger er historie.

Det er derfor vigtigt at finde løsninger på bedre og mere kontakt. Det handler både om tekniske løsninger som samtalevæg eller telte og det handler om protokol - udvikling af adfærdsregler som minimerer smitte.

Samtalevæggen

Samtalevæggen er ligesom de udendørs pavillioner ikke hele løsningen, men den udmærker sig ved et godt forhold mellem pris, komfort og sikkerhed. Den koster ikke meget at bygge, man kan ligesom ved de fleste andre sociale møder i Danmark befinde sig indendørs og den yder en høj beskyttelse.

Samtalevæggen kan bruges i alle situationer, hvor man ønsker at være fysisk relativt tæt, men samtidig ikke vil risikere virusoverførsel mellem samtale partner.

Få dage efter den første løsning var taget i brug blev den fx brugt til jobsamtaler på det plejehjem hvor den var installeret.

Andre løsninger

Styrelsen for patientsikkerhed har udgivet inspirations katalog for udendørs besøg: Styrelsen for patient sikkerheds inspirations katalog for udendørs besøgs løsninger

Det er pt. mange udendørs løsninger i brug:

  • Samtalepavillion
  • Telte hvor parterne er adskilt af plastdug
  • Stol til besøgende udenfor beboer vindue / dør
  • Telt til besøgende udenfor beboer vindue / dør

Alle løsninger er velkomne, det vigtige er at skabe bedst mulige forhold for kontakt !

Transport

Et oplagt behov er privat virus beskyttet transport så fx plejehjems beboere kan få et mere normalt (socialt) liv. I godt vejr og til kortere afstande er richshaw og mundbind en rigtig god løsning.

Bil transport er diskuteret i mail korrespondance gengivet nedenfor. Jo større bil jo nemmere at dele den med plast.

 

Transport af svigermor

Mail udveksling i en pandemi tid

Hej med jer Peter og Ulla
Min svigermor er i høj risiko gruppe med corona. Tror I vi kan køre hende i bil i ti minutter hvis vi afspritter bilen og tager mundbind på begge to og ruller alle vinduer ned? 😅 hvor i bilen skal hun sidde? Tænkte I var super kompetente på dette område.

Hilsner Mieu

*****************

Hej Mieu

Det er ikke nogen dårlig plan I har 😊 og da I kun skal køre i 10 minutter ville jeg nok stoppe der. Spritte af, godt med tøj og mundbind på, ind på passager siden foran og åbne vinduet.

Hvis I skal op på et højere beskyttelses niveau så tænker jeg klar plastic på tværs af bilen mellem chauffør og passager ville være modellen. I dette setup kunne adskillelsen være på den ene eller den anden led af bilen.

Skal I endnu et niveau op i sikkerhed så placerer man en batteristøvsuger med HEPA filter så det suger på chauffør side og blæser filtreret luft ind til passageren - støvsuger tapet godt til og en trykaflastning med HEPA filter eller andet filter materiale på retur luften... nok overdrevet, men sikkert sjovt at lave.

Mvh Ulla

*******************

Hej begge!

Jeg er helt enig med Ulla. Men for mig at se, vil I kunne begrænse afgivelsen af virus fra en evt. smittet person - og dermed markant smittetrykket - hvis I på forhånd aftaler, at der ikke siges noget under transporten. Som jeg ser det, betyder tale afgivelse af aerosoler af små væskedråber med virus i. Hvis man blot trækker vejret, vil min vurdering være, at udskillesen af virus er markant lavere, om overhovedet til stede.

Mvh Peter

PS: Host og nys er selvfølgeligt endnu værre, men I kan jo udstyre alle med papirhåndklæder, som man kan hoste/nyse i, hvis man absolut ikke kan undgå at skulle udføre et sådant.